Avantajele utilizării pavelelor
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Avantajele utilizării pavelelor

Clicbeton_Pavele_TP.jpgPavajul este cea mai bună alegere pentru amenajarea spațiilor exterioare, a grădinilor sau curților, deoarece conferă un aspect estetic sporit și în același timp asigură funcționalitatea căilor de acces. Descoperă în continuare, de ce ar trebui să apelezi și tu la utilizarea pavelelor atunci când îți aranjezi curtea. 

Avantaje pavele:

1.Sunt foarte flexibile 

Din punct de vedere funcțional, pavelele fac conexiunea între casa principală și zonele de recreere din grădină sau alte locuri importante unde ai nevoie de acces. Indiferent de lungimea și forma drumurilor, pavelele sunt versatile. Ai posibilitatea să alegi între pavele mari, pavele mici sau o multitudine de alte culori, și se pot amenaja în funcție de preferințele fiecărei persoane. 

2.Sunt rezistente

Dacă sunt montate corespunzător, pavelele se păstrează foarte bine pentru un timp îndelungat, fără a avea nevoie de îngrijire specială sau înlocuiri. Acestea au o rezistență crescută la factorii de mediu și la trafic. 

3.Costuri scăzute

Cu toate că pavelele sunt un pic mai scumpe decât amenajarea cu beton sau pietriș, acestea sunt o alegere mai potrivită pe termen lung din punct de vedere al bugetului. Pavajul are o rezistență mult mai bună la procesul de îngheț-dezgheț și nu crapă la fel de ușor precum betonul. Dacă totuși una din pavele se sparge, poate fi înlocuită fără ca restul construcției să fie spartă și reamenajată. 

4.Poți să le refolosești și să le înlocuiești ușor

Asemănător cu punctul anterior, dacă ai nevoie să repari ceva ce se află sub pavele, le poți scoate și remonta. Pavelele sunt de cele mai multe ori refolosibile. Iar dacă dorești să schimbi aspectul grădinii tale, le poți înlocui cu alte tipuri de pavele. 

5.Montare și utilizare rapidă

Montarea pavelelor este ușoară și rapidă, un pavaj întreg putând fi terminat într-o singură zi. De asemenea, spre deosebire de asfalt sau beton, poți merge pe pavaj imediat după ce l-ai terminat de așezat, fără a mai fi nevoie să aștepți să se usuce porțiunea de drum. Dacă vrei să afli cum se montează corect pavelele, află mai multe detalii aici.

Poți consulta cei 5 pași esențiali pentru a pregăti baza perfectă pentru construcția cu pavele pentru planificarea viitorului proiect, în același timp, poți găsi informații privind greutatea pavelelor în articolul nostru specific cu greutățile specifice ale materialelor de construcții.

cards logo logo