Tratarea și protejarea betonului după turnare
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Construirea fundației, pasul 9: tratarea și protejarea betonului

tratare.jpgPutem spune că ce a fost mai greu a trecut! Pentru fundația casei, ne mai rămâne o singură etapă, foarte importantă, prin care întregim potențialul betonului și asigurăm integralitatea construcției. 

Ultima etapă este tratamentul de impermeabilizare a betonului care a fost turnat și vibrat anterior. Dacă betonul nu este tratat corespunzător, vor apărea inevitabil fisuri de contracție pe suprafață, de aceea protejarea sa este esențială. 

Îngrijirea structurii de beton este o măsură de protecție împotriva evaporării prea rapide a apei cauzate de vânt sau soare și împotriva factorilor meteorologici, precum ploaia sau chiar înghețul. Condițiile externe neadecvate pot duce la scurgerea pastei de ciment, la diferențe mari de temperatură în interiorul betonului și o aderență scăzută. 

Deoarece tratamentul este un pas atât de important, trebuie făcut cu grijă și cât mai repede după compactare. Astfel, recomandăm stropirea betonului cu apă odată ce a început priza. 

Când vorbim despre perioada de tratare a betonului, trebuie să avem în vedere că variază în funcție de sensibilitatea acestuia, de timpul de întărire a betonului, de temperatură, condițiile atmosferice și de expunere. 

Protejarea betonului în fața condițiilor externe se realizează prin acoperirea cu diferite materiale de protecție precum folii, rogojini sau materiale geotextile, menținute într-o stare umedă corespunzătoare. 

Aveți grijă la aderența materialului pe suprafață și acoperiți-o numai după ce betonul a căpătat o rezistență suficientă! 

Pentru o protecția sporită a betonului, puteți menține cofrajele ridicate până la întărirea completă a betonului, pentru o perioadă care poate ține de la 7 zile până la o lună, în cazul construcțiilor etajate. 

 

 

cards logo logo