Cum ridic un zid despărțitor în casă
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Cum ridic un zid despărțitor în casă?

perete despartitor.jpgPereții despărțitori sunt, de obicei, destul de simplu de construit și mulți aleg să îi construiască pentru a crea un spațiu mai privat sau mai liniștit, sau pentru a delimita o încăpere deschisă.

În acest ghid, vă vom arăta tot ce trebuie să știți despre cum să construiți un perete despărțitor interior, ghidându-vă pas cu pas în acest proces.

Trebuie să obțin o autorizație pentru a ridica un zid?

Aveți nevoie de o autorizație de construcție sau de demolare dacă pereții locuinței vor fi modificați, fie prin ridicarea unui perete, fie prin demolarea unui perete. Prin urmare, contactați autoritatea locală pentru a vă asigura că lucrările implicate sunt conforme cu reglementările actuale în materie de construcții. 

Odată ce aveți documentația completă, proiect tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construire, lucrarea poate fi începută!

Proiectarea unui perete despărțitor

Pentru a construi un perete, trebuie să vă întrebați înainte de toate:

  • unde va fi amplasat peretele?
  • la ce se va atașa?
  • ce va fi în sau pe perete?

În structura de bază a unui perete sunt incluse: placa de bază, placa de sus și stâlpii. Un perete despărțitor are, de obicei, montanți verticali conectați la două plăci orizontale - o placă superioară și o placă inferioară. Plăcile sunt fixate pe podea și pe tavan.

În construcțiile existente, pereții interiori care nu fac parte din sistemul de susținere vor avea adesea o placă superioară dintr-o singură bucată. Deoarece un nou perete despărțitor este doar un separator și nu un perete portant.

Pași de urmat

1.Tăierea și marcarea plăcilor

Începeți încadrarea peretelui prin tăierea plăcii de sus și a celei de jos pe toată lungimea peretelui. Țineți plăcile împreună pentru a marca dispunerea stâlpilor. Marcați locația stâlpilor pe o margine laterală a ambelor plăci, inclusiv eventualele deschideri.

2.Montarea plăcilor

Marcați pe podea locul unde va fi instalată placa inferioară. Fixați placa inferioară cu ajutorul unor șuruburi. Folosiți o placă dreaptă și o nivelă pentru a poziționa placa superioară direct deasupra plăcii inferioare. Instalați placa superioară înșurubând-o în tavan sau în grinzile de podea (sau în blocajul) de deasupra. Nu fixați placa inferioară acolo unde vor exista deschideri pentru uși.

3.Instalarea stâlpilor

Ca urmare a așezării casei obișnuite, este puțin probabil ca plăcile de jos și de sus să fie perfect paralele, așa că, probabil, nu puteți tăia toți stâlpii la aceeași lungime. În schimb, măsurați distanța dintre plăci la fiecare amplasament al stâlpilor și tăiați un stâlp care să se potrivească.

4.Încadrarea deschiderilor

Încadrarea unei uși într-un perete despărțitor este un proces simplu, deoarece nu trebuie să țineți cont de capacitatea portantă. Încadrarea standard a ușii necesită montarea unui toc în partea superioară a ușii, realizat din același material folosit pentru stâlpii peretelui. 

5.Finisarea pereților

Odată ce pereții despărțitori sunt încadrați, inclusiv deschiderile ușilor, următorul pas este să fixați și să finisați suprafețele cu lavabilă.

 

cards logo logo