Etapele necesare construirii unei piscine din beton
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Etapele necesare construirii unei piscine din beton

construire piscina.jpgDacă te gândești să îți construiești o piscină din beton, probabil că te întrebi ce presupune exact acest proces. Iată câțiva pași importanți de care trebuie să ții cont în procesul de excavare și construcție!

1.Elaborarea schiței de amenajare și excavare

Construcția piscinei începe după ce planurile au fost aprobate și au fost obținute toate autorizațiile necesare. Apoi, lucrătorii vor face diverse măsurători pentru a se asigura că fundația este amplasată corect și vor delimita marginile piscinei.

De asemenea, în acest moment vor fi alese forma, adâncimea, suprafața piscinei, sistemul de filtrare și dimensiunea generală a acesteia. 

Ulterior, terenul va fi excavat până la adâncimea corespunzătoare în limitele marcajelor făcute. Pentru realizarea piscinei se va utiliza un excavator. 

2.Realizarea grilajului de armătură și instalarea instalațiilor sanitare

Această construcție necesită o sârmă de armare din oțel, care va plasată pe suprafața excavată atât pe verticală, cât și pe orizontală, pentru a-i conferi o rezistență suplimentară. De ce? Pentru asigurarea faptului că piscina va putea rezista presiunii exercitate de miile de litri de apă cu care va fi umplută în cele din urmă. 

Acesta este, de asemenea, momentul în care vor fi instalate conductele sanitare pentru sistemul de circulație al piscinei din beton, asigurându-se că aceasta va funcționa corect și că apa va fi cât mai curată posibil.

3.Turnarea betonului și realizarea podelei și a pereților

Pentru început, betonul va fi amestecat, ca apoi să fie aplicat pe suprafața inferioară și laterală a piscinei. Însă, pentru a evita uscarea prematură, betonul trebuie tratat după ce a fost turnat. Durata acestui proces variază în funcție de mărimea și forma structurii, precum și de condițiile meteorologice. 

Sfat: Luați în considerare grosimea betonului pe măsură ce va fi aplicat pe pereții și podeaua piscinei. Acesta ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 15 cm pe toate laturile. Odată ce tot betonul este aplicat, va trebui să vă reîntoarceți și să neteziți totul cu mistrii și instrumente cu muchii drepte.

4.Întărirea betonului

Deși se va putea păși în această construcție după 24 de ore, interiorul cochiliei nu va fi suficient de puternic pentru a rezista la mii de litri de apă.

De aceea, trebuie să așteptați ca betonul să se întărească. O piscină de acest tip are nevoie de regulă de 30 de zile. În timpul acestor zile, va trebui să pulverizați suprafața piscinei cu apă de 2-3 ori pe zi pentru a menține straturile exterioare de beton reci, astfel fiind evitate fisurile.

5.Instalarea instalațiilor electrice

Pentru ca echipamentul de filtrare, încălzitorul, iluminatul și alte aparate să funcționeze, trebuie să aveți acces la o sursă de electricitate adecvată. Până în acest moment, orice cablare subterană sau sub carcasă va fi fost finalizată; toate aceste componente trebuie acum conectate și instalate în locațiile corespunzătoare.

6.Finisarea interiorului

În cele din urmă, este timpul pentru finisarea marginilor, dar și a cuvei. În funcție de preferințe, această construcție poate fi placată cu materiale precum ceramică, mozaic, etc. Odată ce interiorul a fost finalizat și este uscat, piscina din beton va fi umplută cu apă și este gata de a fi folosită.

În acest moment, poate avea loc și amenajarea peisagistică. Finisajele decorative completează aspectul. Durata instalării depinde de complexitatea proiectului.  Poți comanda beton pentru piscină aici.

 

 

 

 

 

cards logo logo