Sfaturi utile pentru turnarea betonului vara
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Sfaturi utile pentru turnarea betonului vara

Clicbeton_Articol_Sfaturi_banner_TP_redimensionare.jpgÎți oferim câteva sfaturi despre cum să ai grijă de betonul comandat când îl torni în lunile arzătoare de vară, astfel încât să își păstreze performanța chiar și în timpul celor mai ridicate temperaturi. 

Înainte de toate, trebuie să avem în vedere că oricât de atenți am fi, temperatura atât de ridicată a mediului exterior sigur se simte și la betonul din șantier. 

Este bine ca întotdeauna să monitorizezi temperatura materiei prime ca să nu depășească 30ᵒC. Ca să eviți deteriorarea betonului și să îți desfășori activitatea într-o atmosferă cât mai plăcută, îți recomandăm să programezi turnarea când este mai răcoare, de exemplu dimineața sau pe timpul nopții. Mai mult, dacă în compoziția betonului comandat de tine se regăsește ciment de tipul I42,5R sau I52,5R, alege să îl torni exclusiv noaptea, când temperaturile exterioare nu depășesc 25ᵒC. 

Dacă totuși ești nevoit să torni betonul la temperaturi ridicate, găsește mai jos o serie de sfaturi prin care poți să protejezi betonul atât înainte, cât și după punerea în operă. 

Înainte de turnarea betonului:  

  • Asigură-te că toate cofrajele au fost umezite;
  • Încearcă să reduci temperatura barelor din armături. Dacă au stat direct sub soare, fierul ajunge la o temperatură extrem de ridicată;
  • Folosește aditivi întârzietori de priză în compoziția inițială a betonului. Dacă alegi să utilizezi aditivi atunci asigură-te că aceștia sunt depozitați corect, departe de acțiunea directă a soarelui;
  • Scurtează perioada de pregătire a betonului până la punerea în operă: micșorează distanțele mari de transport, reduce timpul de staționare a betonierelor și adoptă o metodă cât mai eficientă și rapidă de turnare a betonului.

După turnarea betonului: 

  • Stropește suprafața regulat cu apă;
  • Menține-l umed și împiedică ca apa din interiorul lui să se evapore prea repede și în cantități prea mari.

La final, îți reamintim despre importanța deosebită a activităților de prelevare corectă și păstrare corespunzătoare a probelor de beton în șantier (vibrare corespunzătoare, evitarea expunerii îndelungate la soare, asigurare microclimat, etc.) pentru caracterizarea calității betonului livrat.

Iar dacă ai nevoie să torni beton, o poți face chiar aici la un preț promoțional.

 

cards logo logo