Tu știi cum să vopsești o podea din beton?
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Tu știi cum să vopsești o podea din beton?

_0003_vopsea podea.jpgFie că ai un garaj sau o terasă unde suprafața podelei este făcută din ciment, cel mai bine este să îi dai câteva straturi de vopsea la pardoseala din beton, astfel încât să îi oferi un aspect estetic plăcut, dar și să îi asiguri protecție împotriva uzurii și a petelor. 

Protecția pardoselii se poate face și prin acoperirea cu straturi de mochetă, vinil sau parchet, însă vopseaua este cea mai ușoară de realizat și este și cu mult mai eficientă. 

Înainte să te apuci de vopsit, suprafața de beton trebuie să fie pregătită, astfel încât să îndeplinească câteva cerințe:

  • să fie complet uscată;
  • să fie intactă, fără particule care se desprind (în caz contrar, freacă suprafața cu o perie metalică pentru a le înlătura);
  • să fie uniformă, fără neregularități (în caz contrar, slefuiește-o);
  • să nu aibă pete (în caz contrar, folosește un solvent de pete).

Află mai multe detalii despre cum poti finisa suprafața betonului.

Cel mai important lucru este ca betonul să fie foarte bine aspirat, altfel, vopseaua nu o să poată să adere.

În continuare, trebuie să vedem cu ce vopsești betonul. Printre materialele necesare de care vei avea nevoie se numără:

  • o pereche de mănuși;
  • diluant pentru vopsea;
  • vopsea specială pentru ciment, cu rezistență la abraziune și produse chimice și petroliere;
  • trafalet cu mâner telescopic; 
  • pensulă rotundă.  

Ultimul lucru care rămâne de făcut este vopsirea propriu-zisă a pardoselii. Recomandăm să aplici 2-3 straturi de vopsea pentru cele mai bune rezultate. 

Primul strat va fi unul diluat cu 10% solvent pentru vopsea. După ce ai amestecat bine compoziția, începe să vopsești într-un strat uniform cu ajutorul trafaletului, începând cu colțul opus ușii. Pentru locurile mai greu accesibile, precum sunt colțurile și marginile, folosește pensula rotundă. 

Lasă să se usuce primul strat de vopsea și poți să îl aplici pe al doilea, de data aceasta nediluat. Dacă vrei să obții un aspect mai frumos și mai rezistent, atunci aplică și un al treilea strat de vopsea. Înainte de aplicarea acestuia, slefuiește ușor al doilea strat de vopsea pentru o aderență mai bună. 

cards logo logo