- DESPRE NOI
- CE CONSTRUIEȘTI
- BETOANE PREMIUM
- JURNAL DE ȘANTIER
În funcție de proiectul tău și cerințele acestuia, pentru prepararea betonului vei avea nevoie să lucrezi cu o betonieră mică sau să apelezi la ajutorul unei stații de betoane care să îți livreze materia primă direct pe șantierul de lucru.
Pentru construirea elementelor de rezistență cum sunt planșeele, stâlpii sau grinzile, cantitatea de beton necesară este prea mare ca să te poți ocupa personal de amestec, așa că se recomandă să îl achiziționezi direct de la o stație de betoane. Cu ajutorul unei stații de betoane beneficiezi de compoziții de înaltă calitate, esențiale pentru structurile de rezistență ale unei construcții.
Dacă doar desfășori lucrări de consolidare sau alte construcții de dimensiuni mici ce implică o cantitate mai redusă de beton, principalele utilaje de preparare a betonului pe care trebuie să le folosești sunt:
Atunci când construcția ta nu prezintă cerințe speciale la nivel structural, o betonieră mică este cea mai bună alegere prin care poți să prepari treptat cantitățile necesare de beton.
Pentru măsurarea exactă a cantităților de materiale necesare betonului (ciment, apă, agregate) vei avea nevoie fie de o lopată, fie de o găleată de 10 litri. Pentru mai multe detalii, consultă greutățile specifice ale materialelor de construcții.
Înainte să te apuci de lucru, asigură-te de dinainte că dispui de o cantitate suficientă de materiale și de asemenea, că ai un spațiu potrivit unde le poți depozita până la utilizare. Dacă locul în care depozitezi cimentul și agregatele este prea umed sau se întâmplă ca materialele să fie supuse unor temperaturi extreme, ai riscul ca amestecul final să nu fie unul optim și să dăuneze ritmului de lucru.