Profită de preț redus acum! Mai ai la dispoziție
00:00:00

Jurnal de șantier

Cofraje pentru beton: tipuri și caracteristici

După cum am menționat și în articolul despre cofrarea fundației unei case, cofrajele pentru construcții sunt o structură provizorie care asigură o formă corectă, constantă și etanșă a betonului atunci când se toarnă și, mai ales, când se usucă.

Realizarea aleilor din beton în curte

Amplasarea aleilor de curte din beton este o soluție bună pentru a oferi un acces facil la gazon, la îngrijirea florilor și a plantelor din grădină, conectând casa principală de garaj, și dând în același timp o formă ordonată a proprietății tale. 

Construirea fundației, pasul 9: tratarea și protejarea betonului

Putem spune că ce a fost mai greu a trecut! Pentru fundația casei noastre, ne mai rămâne o singură etapă, foarte importantă, prin care întregim potențialul betonului și asigurăm integralitatea construcției. 

Construirea fundației, pasul 8: compactarea betonului

Următoarea etapă esențială după turnarea betonului este compactarea/vibrarea sa. Procedeul de compactare a betonului are ca scop...

Construirea fundației, pasul 7: turnarea propriu-zisă a betonului

Pentru turnarea betonului trebuie să ai stabilite clar atât câteva aspecte legate de condițiile în care îți desfășori activitatea, cât și modul de execuție. 

Construirea fundației, pasul 6: pregătirea turnării betonului

Pentru fundația casei urmează să turnăm betonul, însă, mai întâi, trebuie să pregătim echipamentele și materialele de lucru necesare, și să preparăm amestecul de beton ca să asigurăm un flux de muncă cât mai eficient.

Construirea fundației, pasul 5: armarea

Acum că ai terminat cu cofrarea, poți începe următoarea etapă, armarea fundației. Armarea este un pas necesar pentru rezistența structurii, deoarece asigură un strat de beton împrăștiat consistent și o rigiditate crescută a lucrării.

Construirea fundației, pasul 4: cofrarea

Și iată că ai ajuns la pasul 4! În continuare, trebuie să ne ocupăm de montarea cofrajelor care vor acționa drept suport pentru turnarea fundației casei.

Montarea pavelelor pentru finisarea suprafețelor

Când vine vorba de finisarea drumurilor și oferirea unui aspect estetic plăcut, pavelele sunt cea mai bună alegere. Ele vin în multe forme și dimensiuni, iar acest lucru îți acordă o libertate mare de personalizare.

Ce este tencuiala și cum se aplică

Tencuiala este necesară pentru finisarea locuințelor, iar împreună vom descoperi de câte tipuri este și cum se aplică. 

BCA sau cărămidă: materialul potrivit pentru construirea unei case

Poate cea mai importantă decizie atunci când vrei să ridici o locuință este alegerea materialului pe care urmează să îl folosești în construcție.

Prepararea betonului: manual sau la betonieră

În funcție de timpul și resursele tale, ca să obții mortar pentru construcție poți apela la o betonieră sau îl poți prepara chiar tu, manual. 

Rolul șapei și cum se toarnă

Șapa este unul dintre cele mai importante straturi de mortar din construcția clădirilor, folosit pentru autonivelarea pardoselii și a izolării termice și fonice a acesteia.

Casa la roșu: ce este și cum se construiește

Dacă te-ai întrebat ce înseamnă să ai o casă la roșu, noi suntem aici să îți explicăm și să îți prezentăm etapele ridicării unei astfel de locuințe.  O casă la roșu înseamnă să...

Construirea fundației, pasul 3: săpăturile

Ai ajuns deja la pasul 3, felicitări! Te ghidăm în continuare în etapa de săpare a fundației. Săpătura mecanizată este cea mai întâlnită formă de lucru, săparea manuală aplicându-se numai în cazul...

Construirea fundației, pasul 2: trasarea fundației

Odată ce ai pregătit terenul (la propriu și la figurat :P), e timpul pentru măsurători și marcările cotelor: cu alte cuvinte, trasarea fundației unei case.

Construirea fundației, pasul 1: lucrările pregătitoare

Indiferent de tipul de construcție pe care vrei să o finalizezi, întotdeauna pornești de la fundație, iar noi te ajutăm să-ți iasă bine. ? Vom parcurge împreună etapele realizării fundației unei case.

ceas
Mai ai la dispoziție
00:00:00
*Ofertă limitată! Extra 2% se acordă doar pentru plata online.
cards