Jurnal de șantier - Clicbeton
Profită de preț redus acum! Mai ai la dispoziție
00:00:00

Jurnal de șantier

Etrierii: rolul acestor structuri de beton armat în construcții

Construirea unei clădiri reprezintă o procedură complexă și responsabilă, iar înainte de orice trebuie să ne asigurăm că avem toate materialele corespunzătoare pentru stabilitate și rezistență îndelungată. Una dintre etapele...

Din august, Clicbeton ajunge la Arad și Constanța

Începând cu luna august, Clicbeton își extinde rețeaua de stații de beton cu încă două puncte de lucru la Arad și Constanța! Soluțiile inovatoare pentru construcții Clicbeton, marca Holcim, au fost dezvoltate pentru...

Etapele necesare construirii unei piscine din beton

Dacă te gândești să îți construiești o piscină din beton, probabil că te întrebi ce presupune exact acest proces. Iată câțiva pași importanți de care trebuie să ții cont în procesul de...

Cum se toarnă placa de beton: etape și sfaturi practice

În construcția unei case, placa de beton reprezintă stratul de pardoseală care este turnat după terminarea fundației. Datorită amplasării sale, se mai numește și...

Calculul de beton necesar pentru construcția unei case

Pentru construcția unei case vei avea nevoie să știi câtă cantitate de beton este necesară în diferite elemente importante din structură, precum...

Sfaturi de urmat pentru o fundație solidă

Fundația casei, prima etapă în ridicarea construcției, este deosebit de importantă fiind partea care asigură stabilitatea clădirii prin susținerea și distribuirea întregii sale greutăți. Din acest motiv, este bine să...

Clasificarea și etapele de construcție ale scărilor exterioare

În clădirile înalte de cel puțin două etaje, scările reprezintă căile de acces prin care se face legătura cu fiecare nivel în parte. Însă uneori, spațiul din interior nu permite amplasarea acestora sau...

Repararea fisurilor din pereți și tavane

Fisurile la nivelul pereților și tavanului sunt aproape imposibil de evitat indiferent de materialele folosite în amenajarea locuinței. Ele pot să apară din mai multe motive, principalele fiind contracția materialelor odată cu uscarea și...

Tu știi cum să vopsești o podea din beton?

Fie că ai un garaj sau o terasă unde suprafața podelei este făcută din ciment, cel mai bine este să îi dai câteva straturi de vopsea la pardoseala din beton, astfel încât să îi oferi un aspect estetic plăcut, dar și să îi asiguri protecție...

De ce armăm structurile din beton?

Armăturile, utilizate de altfel în fiecare proiect de construcții, au principalul rol de a asigura în structurile din beton o rezistență mecanică superioară. Deoarece betonul simplu este compus din ciment, apă și pietriș, acesta...

Ce sunt stâlpișorii și centurile de beton armat?

Noi materiale, produse și tehnici apar astăzi într-un ritm mai rapid ca niciodată. Și, deși aceste inovații implică riscuri, există și promisiunea unor câștiguri mari în ceea ce privește satisfacția constructorilor, cât și a viitorilor locatari. 

Sfaturi utile pentru turnarea betonului vara

Îți oferim câteva sfaturi despre cum să ai grijă de betonul comandat când îl torni în lunile arzătoare de vară, astfel încât să își păstreze performanța chiar și în timpul celor mai ridicate temperaturi. 

Avantajele utilizării pavelelor

Pavajul este cea mai bună alegere pentru amenajarea spațiilor exterioare, a grădinilor sau curților, deoarece conferă un aspect estetic sporit și în același timp asigură funcționalitatea căilor de acces.

Greutățile specifice ale materialelor de construcții

În construcții, materialele utilizate prezintă o greutate specifică care se calculează în funcție de natura lor. Greutățile specifice se clasifică în 4 clase: medii, aparente, în grămadă și în stivă. 

Utilaje necesare pentru prepararea betonului

În funcție de proiectul tău și cerințele acestuia, pentru prepararea betonului vei avea nevoie să lucrezi cu o betonieră mică sau să apelezi la ajutorul unei stații de betoane care să îți livreze materia primă direct pe șantierul de lucru. 

Tipuri de beton, rețete și utilizarea acestora

Betonul este cel mai utilizat material în construcții, în a cărui compoziție se regăsesc cimentul, apa și agregatele (sorturile) în diferite cantități, în funcție de întrebuințarea finală.

Turnarea betonului: condiții optime și sfaturi utile

Dacă turnarea betonului este următorul pas din planul tău de lucru, iată câteva sfaturi esențiale care să te ajute să îți iasă cele mai bune rezultate. 

Ce trebuie să știi despre stâlpii de susținere

Dacă te-ai întrebat vreodată la ce îți folosesc grinzile sau stâlpii de susținere a plăcii de beton într-o construcție, dar și cum se realizează aceștia, noi îți vom explica în detaliu!

Ce trebuie să știi despre centura casei

În acest articol vom vorbi despre elementele zidăriei confinate, un tip de zidărie modern din care fac parte stâlpișorii și centura casei.

Cofraje pentru beton: tipuri și caracteristici

După cum am menționat și în articolul despre cofrarea fundației unei case, cofrajele pentru construcții sunt o structură provizorie care asigură o formă corectă, constantă și etanșă a betonului atunci când se toarnă și, mai ales, când se usucă.

Realizarea aleilor din beton în curte

Amplasarea aleilor de curte din beton este o soluție bună pentru a oferi un acces facil la gazon, la îngrijirea florilor și a plantelor din grădină, conectând casa principală de garaj, și dând în același timp o formă ordonată a proprietății tale. 

Construirea fundației, pasul 9: tratarea și protejarea betonului

Putem spune că ce a fost mai greu a trecut! Pentru fundația casei noastre, ne mai rămâne o singură etapă, foarte importantă, prin care întregim potențialul betonului și asigurăm integralitatea construcției. 

Construirea fundației, pasul 8: compactarea betonului

Următoarea etapă esențială după turnarea betonului este compactarea/vibrarea sa. Procedeul de compactare a betonului are ca scop...

Construirea fundației, pasul 7: turnarea propriu-zisă a betonului

Pentru turnarea betonului trebuie să ai stabilite clar atât câteva aspecte legate de condițiile în care îți desfășori activitatea, cât și modul de execuție. 

Construirea fundației, pasul 6: pregătirea turnării betonului

Pentru fundația casei urmează să turnăm betonul, însă, mai întâi, trebuie să pregătim echipamentele și materialele de lucru necesare, și să preparăm amestecul de beton ca să asigurăm un flux de muncă cât mai eficient.

Construirea fundației, pasul 5: armarea

Acum că ai terminat cu cofrarea, poți începe următoarea etapă, armarea fundației. Armarea este un pas necesar pentru rezistența structurii, deoarece asigură un strat de beton împrăștiat consistent și o rigiditate crescută a lucrării.

Construirea fundației, pasul 4: cofrarea

Și iată că ai ajuns la pasul 4! În continuare, trebuie să ne ocupăm de montarea cofrajelor care vor acționa drept suport pentru turnarea fundației casei.

Montarea pavelelor pentru finisarea suprafețelor

Când vine vorba de finisarea drumurilor și oferirea unui aspect estetic plăcut, pavelele sunt cea mai bună alegere. Ele vin în multe forme și dimensiuni, iar acest lucru îți acordă o libertate mare de personalizare.

Ce este tencuiala și cum se aplică

Tencuiala este necesară pentru finisarea locuințelor, iar împreună vom descoperi de câte tipuri este și cum se aplică. 

BCA sau cărămidă: materialul potrivit pentru construirea unei case

Poate cea mai importantă decizie atunci când vrei să ridici o locuință este alegerea materialului pe care urmează să îl folosești în construcție.

Prepararea betonului: manual sau la betonieră

În funcție de timpul și resursele tale, ca să obții mortar pentru construcție poți apela la o betonieră sau îl poți prepara chiar tu, manual. 

Rolul șapei și cum se toarnă

Șapa este unul dintre cele mai importante straturi de mortar din construcția clădirilor, folosit pentru autonivelarea pardoselii și a izolării termice și fonice a acesteia.

Casa la roșu: ce este și cum se construiește

Dacă te-ai întrebat ce înseamnă să ai o casă la roșu, noi suntem aici să îți explicăm și să îți prezentăm etapele ridicării unei astfel de locuințe.  O casă la roșu înseamnă să...

Construirea fundației, pasul 3: săpăturile

Ai ajuns deja la pasul 3, felicitări! Te ghidăm în continuare în etapa de săpare a fundației. Săpătura mecanizată este cea mai întâlnită formă de lucru, săparea manuală aplicându-se numai în cazul...

Construirea fundației, pasul 2: trasarea fundației

Odată ce ai pregătit terenul (la propriu și la figurat :P), e timpul pentru măsurători și marcările cotelor: cu alte cuvinte, trasarea fundației unei case.

Construirea fundației, pasul 1: lucrările pregătitoare

Indiferent de tipul de construcție pe care vrei să o finalizezi, întotdeauna pornești de la fundație, iar noi te ajutăm să-ți iasă bine. ? Vom parcurge împreună etapele realizării fundației unei case.

ceas
Mai ai la dispoziție
00:00:00
*Livrarea se va face până pe 31 decembrie 2022. Vezi aici regulamentul campaniei.
cards logo logo