Casa la roșu: ce este și cum se construiește
Reduceri la toată gama de betoane Mai ai la dispoziție
00:00:00

Casa la roșu: ce este și cum se construiește

_0005_casa_la_rosu.jpg

Dacă te-ai întrebat ce înseamnă să ai o casă la roșu, noi suntem aici să îți explicăm și să îți prezentăm etapele ridicării unei astfel de locuințe. O casă la roșu înseamnă să ai fundația turnată, zidurile ridicate și structura acoperișului completă, însă fără alte instalații sau finisaje (instalații electrice, sanitare, uși, ferestre, tencuieli, placări etc.). 

Acum că știi în ce constă o casă la roșu, urmează să afli cum să o construiești!  

După ce ai obținut actele necesare ridicării unei locuințe, putem să trecem prin etapele construcției unei case la roșu. Astfel, o construcție la roșu implică:

  • Turnarea fundației

Turnarea fundației este cea mai grea și importantă etapă deoarece proiectul tehnic trebuie respectat întocmai după regulile stabilite de către arhitect. În această etapă trebuie să se execute atât lucrările de pregătire a șantierului, cât și turnarea fundației propriu-zise.

  • Zidirea pereților

Pentru zidărie trebuie să alegem materiale de construcții durabile și rezistente împotriva factorilor climatici. Pereții casei se pot ridica doar după ce structura de rezistență (formată din elemente verticale, precum stâlpi și ziduri, sau elemente orizontale, precum planșee și grinzi) a fost finisată. 

  • Turnarea planșeelor dintre etaje

Turnarea planșeelor dintre etaje include cofrarea, armarea cu fier beton și turnarea. Placa turnată trebuie udată periodic pentru evitarea crăpăturilor, și se recomandă o perioadă de 3 săptămâni de repaus până la continuarea construcției. 

  • Ridicarea pereților despărțitori de rezistență, a coșului și a mansardei

În continuare, pereții despărțitori de rezistență sunt ridicați pentru o distribuție uniformă a încărcării ce acționează asupra structurii. În această etapă, poți adăuga și coșul locuinței și mansarda, dacă optezi pentru ea. 

  • Construirea scărilor interioare

Elementul cheie al construirii scărilor interioare îl reprezintă măsurătoarea care trebuie să fie precisă. Măsurătoarea va decide lungimea grindei longitudinale care o să susțină treptele. 

  • Construirea acoperișului

Pentru etapa finală a construcției este nevoie de structura șarpantei, elementul proiectat în prealabil pentru structura de rezistență a casei, cu rolul în susținerea acoperișului. După montarea șarpantei, poți să alegi tipul de învelitoare utilizată pentru finisarea acoperișului. 

 

cards logo logo