- DESPRE NOI
- CE CONSTRUIEȘTI
- BETOANE PREMIUM
- JURNAL DE ȘANTIER
În construcția unei case, placa de beton reprezintă stratul de pardoseală care este turnat după terminarea fundației. Datorită amplasării sale, se mai numește și cota 0 a clădirii sau placa la nivel 0. Placa de beton este construită pentru fiecare etaj al unei clădiri dacă aceasta dispune de mai multe, urmând să fie denumită și placă intermediară.
În continuare vom parcurge împreună etapele pentru turnarea unei plăci de beton atât pentru nivelul 0, cât și pentru cele intermediare, dar și lista de materiale necesare pentru fiecare situație.
Ca orice altă construcție din beton, condițiile de desfășurare a lucrului trebuie să fie unele optime din punct de vedere al vremii. Cea mai potrivită termperatură pentru turnarea betonului este între 5 °C - 30 °C. Pe timpul verii, temperaturile sunt prea ridicate și provoacă deteriorarea materialelelor și a întregii construcții. Ca să eviți acest lucru, îți recomandăm să lucrezi pe timpul nopții când temperaturile nu sunt atât de mari. În schimb, dacă torni betonul pe timp de iarnă, ai grijă ca temperaturile să nu scadă sub 5 °C, altfel apa din compoziția betonului va îngheța. În sezonul rece, pentru beton ia măsuri de protecție împotriva frigului! Consultă mai multe detalii despre turnarea betonului pe timp de iarnă.
Placa de beton la nivelul pământului
Acum că am stabilit condițiile pregătitoare, iată de ce materiale vei avea nevoie pentru turnarea unei plăci de beton pe pământ:
Etapele de lucru:
Placa de beton intermediară
Pentru o turnare de placă de beton la etaj vei avea nevoie de următoarele materiale:
Etapele de lucru: