- DESPRE NOI
- CE CONSTRUIEȘTI
- BETOANE PREMIUM
- JURNAL DE ȘANTIER
Într-o clădire, unul dintre cele mai des folosite spații este garajul: fie pentru parcarea autovehiculelor, fie pentru depozitarea utilajelor. De aceea, este esențial să fie dotat cu o pardoseală corespunzătoare, deoarece aceasta reprezintă soluția ideală și accesibilă pentru îmbunătățirea garajului.
Indiferent dacă ai un garaj nou sau dacă intenționezi să îl renovezi pe cel vechi, este important să fii informat înainte de noua ta achiziție. Ce tipuri de pardoseală există și cum să o alegi pe cea potrivită pentru garajul tău, îți explicăm în următoarele rânduri.
Înainte de a alege pardoseala pentru garaj, trebuie să ai în vedere realizarea unei șape dure din beton, pentru a avea un finisaj cât mai rezistent și durabil pentru o perioadă îndelungată.
Iată tipurile de pardoseală cel mai des utilizate pentru garaj:
1.Pardoseală cu vopsea epoxidică
Una dintre cele mai dese alegeri pentru pardoseala garajului este cea cu vopsea epoxidică, deoarece nu numai că este una dintre cele mai durabile pe care le puteți aplica pe podeaua unui garaj, dar prezintă și un finisaj lucios. Totodată, aceasta prezintă caracteristici precum:
2.Pardoseală cu vopsea poliaspartică
Asemănările sunt destul de mari între vopseaua poliaspartică și cea epoxidică, însă cu trei diferențe principale:
Tu știi cum să vopsești o podea din beton? Pentru mai multă siguranță în acest proces, îți recomandăm să te documentezi înainte să începi.
3.Pardoseală cu dale modulare
Plăcile de garaj modulare sunt realizate din plastic rigid din polipropilenă sau cauciuc mai flexibil. Acestea oferă posibilitatea personalizării podelei deoarece se fabrică într-o variatate de modele și culori. În plus, acestea au multe beneficii:
4.Pardoseală cu plăci de gresie din porțelan
Acest tip de pardoseală cu plăci de gresie din porțelan deține următoarele caracteristici:
Un garaj are nevoie de o pardoseală funcțională și usor de întreținut. Nu avem nevoie doar de un produs care să ofere un stil plăcut din punct de vedere vizual, ci și de unul care să reziste un termen îndelungat.
O pardoseală trebuie să fie rezistentă la anumite substanțe chimice, la frecarea anvelopelor, la petele de la lichidele auto precum uleiul, grăsimea, lichidele de frână și antigelul. Totodată, acestea trebuie să aibă proprietatea de a suporta greutatea vehiculelor și daunele cauzate de diverse scurgeri.